Zdrowa na pełny eteat, czyli jak przygotować lekkie i zdrowe posiłki do pracy Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
sobota, 13 lutego 2016 12:38

Zdrowa na pełny etat, czyli jak przygotować lekkie i zdrowe posiłki do pracy

Dietetycy i trenerzy fitness przekonują nas, że odpowiednio zbilansowane posiłki w połączeniu z aktywnością fizyczną pozwolą nam osiągnąć upragnioną sylwetkę. Jednak jak w natłoku codziennych zajęć znaleźć czas na zdrowe gotowanie i regularne jedzenie? Z pomocą przychodzi najnowsza technologia. Z wielofunkcyjnym urządzeniem Thermomix® w szybki i prosty sposób przyrządzisz lekkie posiłki do pracy i już nigdy nie będziesz musiała sięgać po gotowe dania pełne zbędnych dodatków.


 

Organizacja przede wszystkim
Praca, prowadzenie domu, opieka nad dziećmi – żyjesz w ciągłym biegu i nie narzekasz na nadmiar wolnego czasu, a chcesz powalczyć o doskonałą figurę? Kluczem do sukcesu jest dobra organizacja i przyszykowanie posiłków do pracy dzień wcześniej, tak aby uniknąć kupowania w porannym pośpiechu kalorycznych burgerów czy pełnych cukru batonów. Jeśli jednak nie chcesz spędzać w kuchni całego popołudnia warto skorzystać z profesjonalnego wsparcia w postaci nowoczesnego urządzenia wielofunkcyjnego Thermomix®. Łączy on w sobie funkcje aż 12 różnych sprzętów AGD - miesza, miksuje, mieli, sieka, gotuje w wodzie i na parze, waży, a nawet wyrabia ciasto. Dzięki temu będziesz mogła zapomnieć o tradycyjnych kanapkach i błyskawicznie przyrządzisz zróżnicowane i dietetyczne posiłki do pracy.
Naturalne witaminy
W codziennym menu warto uwzględnić parę mniejszych potraw, aby uniknąć napadów tzw. wilczego głodu. Pierwszym posiłkiem w pracy powinno być drugie śniadanie. Musi stanowić ono spory zastrzyk energii, dlatego też doskonale sprawdzą się tutaj pełne witamin owocowe koktajle z dodatkiem jogurtu naturalnego – nigdy smakowego, bowiem taki zawiera sporo cukru. Możesz przygotować je wcześniej w domu blendując przez kilkanaście sekund składniki w urządzeniu Thermomix®.
Oprócz owoców w codziennym jadłospisie nie może zabraknąć świeżych jarzyn. Najprostszą i bardzo szybką w przyrządzeniu przekąską jest mix surowych warzyw. Wystarczy tylko pokroić w słupki marchew, seler naciowy, zielonego ogórka, dodać ćwiartki pomidora oraz kalafior podzielony na różyczki i zamknąć wszystko pojemniku. Podjadanie takich smakołyków przyniesie Ci tylko same korzyści.
Jesteś miłośniczką zup i kremów? Urządzenie Thermomix® przygotuje je za Ciebie! Wybierz tylko ulubione składniki, a używając funkcji siekania, podgrzewania i miksowania w jednym naczyniu, błyskawicznie ugotujesz aromatyczną, jedwabiście gładką zupę kremową. Co najistotniejsze, nie znajdziesz w niej niechcianych dodatków, barwników, konserwantów i nadmiaru soli, tak jak w zupkach typu instant, po które najczęściej sięgamy w pracy.
Zbilansowana dieta
Pamiętaj także o zdrowych tłuszczach, które możesz dostarczyć organizmowi w formie pożywnych past np. na bazie twarogu, awokado lub oleju koksowego. Będą gotowe w kilka minut z pomocą urządzenia Thermomix®, a w połączeniu z pełnoziarnistym pieczywem na długo zaspokoją głód.
Ciężkie, smażone dania zastąp gotowanymi na parze rybami lub chudym mięsem, takim jak filety z kurczaka. Dzięki funkcji gotowania z ustawieniami Thermomix® krok po kroku przeprowadzi Cię przez proces gotowania. Wystarczy wybrać jeden z dołączonych do zestawu urządzenia przepisów i postępować zgodnie z instrukcjami urządzenia. Prosto i bez wysiłku wyczarujesz danie idealne.
Zdrowe gotowanie nie musi zajmować całego popołudnia, ani być obciążeniem dla domowego budżetu. Thermomix® zastępuje wiele urządzeń kuchennych, a dzięki swojej wielofunkcyjności pozwala zaoszczędzić sporo energii. Jeśli brakuje Ci czasu na przygotowanie dań, a w pracy podjadasz kaloryczne przekąski, innowacyjne urządzenie Thermomix® rozwiąże Twoje problemy i pozwoli Ci osiągnąć sukces w walce ze zbędnymi kilogramami.

/źródło - /