Wpisany przez S.Z
|
poniedziałek, 23 marca 2015 16:00 |
Jajka faszerowane z bakaliami
Wielkanocne inspiracje z bakaliami Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu.
Składniki:
• 3 jaja ugotowane na twardo • ¼ drobno posiekanej cebuli • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry • Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego • Sól morska • Świeżo zmielony czarny pieprz • 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni • Garść rodzynek bursztynowych Bakalland • 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland • 2 łyżeczki oleju do smażenia
Przygotowanie:
1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy. 2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy. 4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu. 5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland 6. Można podawać z grzankami.
/źródło - /
|
Poprawiony: poniedziałek, 23 marca 2015 16:14 |