Jajka faszerowane z...bakaliami! Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
poniedziałek, 23 marca 2015 16:00

Jajka faszerowane z bakaliami

Wielkanocne inspiracje z bakaliami
Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu.

Składniki:


• 3 jaja ugotowane na twardo
• ¼ drobno posiekanej cebuli
• 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
• Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
• Sól morska
• Świeżo zmielony czarny pieprz
• 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
• Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
• 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
• 2 łyżeczki oleju do smażenia

Przygotowanie:

1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
6. Można podawać z grzankami.

 

/źródło - /


 

Poprawiony: poniedziałek, 23 marca 2015 16:14