Aromatyczna rolada cielęca - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
niedziela, 25 stycznia 2015 14:43

Aromatyczna rolada cielęca

Bez zbędnych wstępów (bo wszyscy wiemy, że cielęcinka to bardzo dobre i delikatne mięsko) przechodzimy od razu do podania przepisu na roladę cielęcą.

 

Składniki na 10 osób:
• 1kg cielęciny
• 5 jajek
• 300g szpinaku świeżego (umytego)
• ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
• 100g tartego parmezanu
• 30g majeranku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku
• 2 średnie cebule

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wlosk


Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand'Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

 

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.indexfood.pl

 

/źródło - /


 

Poprawiony: niedziela, 25 stycznia 2015 14:53