Bruschetta pomidory + zioła OLE! – wybierz wyjątkowy smak i odkryj karnawałowe przysmaki - przepisy
Wpisany przez S.Z.   
wtorek, 04 stycznia 2022 19:58

Bruschetta pomidory + zioła OLE! – wybierz wyjątkowy smak i odkryj karnawałowe przysmaki

Odkryj NOWOŚĆ marki OLE! Bruschetta pomidory + zioła. To przygotowana w oparciu o włoskie receptury wyjątkowa przekąska ze świeżych, soczystych kawałków pomidorów z aromatycznymi dodatkami – ziół i przypraw. Otwórz się na śródziemnomorski klimat i razem z OLE! kreuj karnawałowe przysmaki.


 

Wybierz OLE i niepowtarzalne połączenie smaku dojrzałych pomidorów, wzbogaconych aromatem starannie wyselekcjonowanych ziół. Rozdrobnione kawałki pomidorów otulone delikatnym pomidorowo-ziołowym sosem są doskonałą bazą do przygotowania aromatycznych przekąsek na Twoje karnawałowe przyjęcie.
Twórz z OLE! kulinarne arcydzieła każdego dnia. SPRAWDŹ proste i szybkie przepisy na pyszną pizzę prosto z patelni z Bruchetta pomidory + zioła OLE!, mozzarellą i czerwoną cebulą oraz na Francuskie tosty z jajecznicą i Bruschetta pomidory + zioła OLE!

PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!
Składniki:
Ciasto:
• 100g mąki
• 65 ml wody
• łyżka oliwy
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• szczypta soli
Nadzienie – wersja podstawowa
(możemy modyfikować składniki – możemy również przygotować wersję mięsną z salami/szynką/kiełbasą lub wersje wegetariańską)
• Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!
• 2 łyżki przecieru pomidorowego z ziołami
• ¾ opakowania mozzarelli
• czerwona cebula
• listki bazylii
Wszystkie składniki na ciasto pizzy mieszamy, a potem wyrabiamy w kulę. Wałkujemy na płat wielkości patelni. Patelnię (zimną) smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i kładziemy rozwałkowany płat. Podsmażam, aż od spodu pizza będzie zrumieniona. Obracamy i wierzch smarujemy sosem przecierem. Na to nakładamy Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!, ulubione dodatki, mozarellę i plasterki cebuli.
Przykrywamy pokrywką lub drugą patelnią o podobnej średnicy (jeśli nie mamy przykrywki). Smażymy 10 min. Uważając aby spód się nie przypalił.

PRZEPIS: Francuskie tosty z jajecznicą i Bruschetta pomidory + zioła OLE!
Składniki:
• 2 kromki chleba tostowego
• 5 jajek
• 40 ml mleka
• sól, pieprz
• ½ łyżeczka ulubionych suszonych ziół
• masło
• 1/3 słoika Bruschetta pomidory + zioła OLE!
• koperek
W głębokim talerzu roztrzepujemy widelcem jajka z mlekiem. Dodajemy sól, pieprz i zioła.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. W tym czasie tosty moczymy w mleku z jajkiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. W tym czasie, oddzielnie na maśle przygotowujemy jajecznicę. Dodajemy do niej Bruschetta pomidory + zioła OLE!. Przekładamy na gorące tosty. Posypujemy koperkiem.

Więcej propozycji znajdziesz w PRZEPISNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl

/źródło - /

Poprawiony: wtorek, 04 stycznia 2022 20:33