Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO
Wpisany przez S.Z.   
czwartek, 08 lipca 2021 12:12

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Grill Przeważnie kojarzy się nam z kiełbaskami, karkówką, boczekiem itp. Dlaczego nie warzywa? Grillowane warzywa są świetne. Np. cebula, papryka, marchewka, pietruszka, cukinia. Podajemy przepis na faszerowaną kaszą z warzywami - cukinię, paprykę czy pieczarki

 

Składniki:
• 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
• 2 ząbki czosnku
• 5szt suszonych pomidorów
• 1 mała cebula
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
• 100g sera feta
• 1szt cukini
• 2szt papryki podłużne
• 2szt pieczarek portobello
• Oliwa
• Sól i pieprz
Metoda:
1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

Więcej na www.halina.eu

Smacznego!

/źódło - /

Poprawiony: czwartek, 08 lipca 2021 12:44