Wpisany przez S.Z.
|
czwartek, 08 lipca 2021 12:12 |
Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO
Grill Przeważnie kojarzy się nam z kiełbaskami, karkówką, boczekiem itp. Dlaczego nie warzywa? Grillowane warzywa są świetne. Np. cebula, papryka, marchewka, pietruszka, cukinia. Podajemy przepis na faszerowaną kaszą z warzywami - cukinię, paprykę czy pieczarki
Składniki: • 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO) • 2 ząbki czosnku • 5szt suszonych pomidorów • 1 mała cebula • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku • 100g sera feta • 1szt cukini • 2szt papryki podłużne • 2szt pieczarek portobello • Oliwa • Sól i pieprz Metoda: 1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki. 2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu. 3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.
Więcej na www.halina.eu
Smacznego!
/źódło - / |
Poprawiony: czwartek, 08 lipca 2021 12:44 |