Domowe masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilli |
Wpisany przez S.Z. |
sobota, 30 stycznia 2021 16:28 |
Domowe masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilliCzy wiedzieliście, że sami w domu za pomocą blendera, z orzechów nerkowca możecie przygotować pyszne, kremowe masło o niepowtarzalnym smaku?
Będzie ono świetnym dodatkiem do gofrów, naleśników, ale też sprawdzi się jako urozmaicenie porannej owsianki. Ponadto dzięki drobnym dodatkom możesz modyfikować jego smak w dowolny sposób! Poniżej przedstawiamy przepis na masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilli, które rozgrzeje i zaskoczy Twoje podniebienie. Przepis: na masło z nerkowców. Składniki do przygotowania małego słoiczka - 200g orzechów nerkowca np. z linii Bakal Naturalnie, - sól himalajska, - suszona papryczka chilli. Sposób przygotowania: 1. Do blendera wrzuć orzechynerkowcai zacznij je rozdrabniać, przez ok 2 minuty. Pamiętaj, żeby wykonywać tę czynność z przerwami, żeby nie spalić blendera. Miksuj orzechy do tego momentu, aż masa będzie kremowa. 2. Do masy dodaj stopniowo sól, a następnie chilli. 3. Masło przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Smacznego! Bakal Naturalnie Orzechy Nerkowca 80 g - Bakal Sklep Bogate w witaminy orzechy nerkowcaJednym z wielu zalet, jakie mają w sobie orzechy nerkowca, to niski indeks glikemiczny, dzięki czemu mogą je jeść diabetycy. Dodatkowo orzechy nerkowca są źródłem potasu i witamin z grupy B. Sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, ale też jako dodatek do sałatek oraz dań głównych np. w kuchni azjatyckiej. Znajdziesz je na stronie www.bakal.pl O Bakal:Bakal to marka, która już od 30 lat dostarcza na polski rynek najlepszej jakości bakalie. Firma została zbudowana na przekonaniu, iż bakalie mają moc wartości i ogrom zastosowań. Dlatego też w swoim portfolio posiada np. bakalie bez konserwantów, przekąski bakaliowe z małą ilością soli, orzeszki oraz migdały w czekoladzie czy suszone daktyle w kakao.Motto firmy brzmi: ,,Z miłości do bakalii”.
/źródło - / |
Poprawiony: sobota, 30 stycznia 2021 16:42 |