Wypełnij swoje dania toskańskim klimatem z OLE!
Wpisany przez S.Z.   
sobota, 16 stycznia 2021 14:57

Wypełnij swoje dania toskańskim klimatem z OLE!

Jak w niepozornym słoiku zatrzymać smak i aromat? Czy można odwzorować śródziemnomorski klimat nie wyjeżdżając z Polski? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz poniżej, ale zdradzamy, że powodem tego wszystkiego są Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!

Marzysz o podróży do Toskanii albo na Sycylię, gdzie na każdym kroku dojrzałe i soczyste pomidory kwitną w promieniach słońca? Nie musisz już nigdzie wyjeżdżać, aby zaczarować swoją kuchnię i nadać jej śródziemnomorskiego charakteru. Wszystko za sprawą suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami od OLE! Zaopatrz się w porządny zapas wypełnionych po brzegi ziołowym aromatem słoiczków, ponieważ z nimi, wyczarujesz nieograniczoną liczbę pysznych i sycących potraw.

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! sprawdzą się zarówno do dań na zimo jak i na ciepło. Możesz śmiało podać je jako przystawkę, faszerując kozim serem, lub robiąc koreczki w akompaniamencie serów i wędlin. Zblenduj je na gładką masę i podawaj jako pastę do świeżego, chrupkiego pieczywa. Podsmaż suszone pomidory na oleju ze słoiczka i przyrządź z dodatkiem parmezanu i makaronu al dente prawdziwie włoskie spaghetti. Możliwości są naprawdę nieograniczone!

Wszystko to jest możliwe za sprawą soczystości pomidorów, wzbogaconych delikatnymi, a chrupkimi pestkami dyni, które idealnie wpiszą się w każdą kulinarną koncepcję. Gwarantujemy, że tuż po otwarciu słoiczka, Twoja kuchnia wypełni się obłędnym aromatem pomidorów i ziół.


PRZEPIS: Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu
Składniki do sałatki:
• 1 tofu naturalne
• mieszanka sałat
• czerwona cebula
• Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju OLE!
• awokado
Marynata do tofu:
• 3 łyżki sosu sojowego
• 2 ząbki czosnku
• kawałek imbiru startego na drobnej tarce
• olej
Sos do sałatki:
• 4 łyżki oliwy
• 2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami
• łyżka octu
• 1 łyżeczka miodu
• 1 łyżka soku z cytryny ( opcjonalnie)
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• sól, pieprz
Tofu kroimy w grube plastry. Zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na min. godzinę.
Łączymy składniki sosu do sałatki, po czym także odstawiamy. Awokado obieramy i kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę starty imbir oraz czosnek. Dodajemy tofu i chwilę smażymy na złocisty kolor. Na talerzu rozkładamy sałatę, suszone pomidory, awokado, cebule oraz tofu. Całość polewamy sosem.

/źródło - /