Koreańskie tofu z jaśminowym ryżem... |
Wpisany przez S.Z. |
poniedziałek, 06 kwietnia 2020 15:46 |
Koreańskie tofu z jaśminowym ryżem, sosem oraz dodatkiem ketchupu oryginalnego BIO RoleskiKultowy sos, jakim jest ketchup znają i uwielbiają prawie wszyscy. Firma Roleski wprowadziła do swojej oferty nowy ketchup ekologiczny BIO, którego każde 100 g powstało z aż 218 g pomidorów organicznych. Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny bez skrobi, glutenu, GMO i z certyfiko-wanych ekologicznych składników to gwarancja smaku w zgodzie z naturą, który doskonale uzu-pełni smak dań z całego świata. Poznajmy zatem przepis na oryginalne koreańskie tofu z oryginal-nym, ekologicznym keczupem Roleski.
Tofu to wynaleziony w Chinach w II w. p. n. e. przez Liu Ana twarożek sojowy. Preferowane przez mieszkańców Azji, ale również wegan i wegetarian tofu jest istotnym źródłem białka w diecie oraz produktem, z którego można stworzyć mnóstwo przepysznych dań. Naszym absolutnym hitem, który zachwyci najbardziej wyrafinowane podniebienia, jest koreańskie tofu z jaśminowym ryżem, sosem oraz dodatkiem ketchupu BIO Roleski. Składniki (4 porcje): 1. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Tofu kroimy w dużą kostkę. Prażymy sezam na suchej patelni. Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny Roleski Cena: średnia cena półkowa ketchupu bio to 6,39 zł Na 100g 20g /źródło - / |
Poprawiony: poniedziałek, 06 kwietnia 2020 15:55 |